Най-Добрите Влагоабсорбатори за 2024

Идването на лятото означава слънчево небе, топло време и разбира се – повишаване на влажността на въздуха. За съжаление, тази влага не винаги остава само извън вратите на дома ви. Тя може да проникне във вашия дом и да направи помещенията влажни и неприятни за прекарване на време в тях. За повечето жилища, влажост на въздуха между 30-50% е идеален (по-висок през лятото и по-нисък е процента през зимата). Когато влажността е над 50% обаче, помещението може да се превърне в развъдник на плесени, мухъл, прахови акарии и други бактерии.

Тук е момента, в който на помощ идват влагоабсорбаторите. За разликла от овлажнителя за въздух, който добавя допълнителна влага към въздуха във вашия дом, влагоабсорбаторите премахват излишната влага от заобикалящата ви среда, като предотвратява появата на мухъл, плесен и други микроби, които могат да навредят на вашето здраве или на вашия дом.

Повечето влагоабсорбатори, вкарват влажен въздух, използвайки вътрешен компресор и вентилато – въздухът преминава пре охладени отвори, които извличат излишната влага и я кондензират в резервоара. След това сухият въздух се задвижва обратно в стаята. Днес ще ви представим някои от най-добрите влагоабсорбатори.

Най-добрите влагоабсорбатори

1. Влагоабсорбатор Star-Light DHM-2044W+

Star-Light DHM-2044W+Виж цената за днес

Влагоабсорбатор Star-Light DHM-2044W+ се предлага с красив и стилен дизайн. Решен в класически бял цвят със сива решетка и контролен панел, поставен в горната част на уреда, той би паснал перфектно във всеки дом, независимо от стила на неговото обзавеждане. Размерите му от 35х24.5х51см (ДхШхВ), го правят подходящ за поставяне какво в по-големите, така и в по-малките и практични пространства във вашия дом, като той гарантирано няма да заема много от наличното ви пространство.

Уредът е с капацитет на изсушаване 20л. и поток на въздуха 170 м³/н. Това гарантира неговата високоефективна работа, а ниските му нива на шум от 47dB, позволяват да поставите влагоабсорбатора дори във вашата спалня, като той гарантирано няма да смущава почивката ви с неприятни шумове по време на своята работа. С електрическа консумация от 440W и капацитет на резервоара от 3л., уреда освен много ефективен е и енергономичен.

Освен с перфектни технически характеристики, влагоабсорбатор Star-Light DHM-2044W+ разполага и с множество модерни функции, а именно: Автоматично изключване, Auto Restart, Часовник, Turbo, Автоматично размразяване, Индикатор за липса на вода, Режим на сушене, Постоянен дренаж. 

2. Влагоабсорбатор TESY DHF 10 CEL

TESY DHF 10 CELВиж цената за днес

Влагоабсорбатор TESY DHF 10 CEL е с модерен, изчистен дизайн. Решен в класически бял цвят, перфектно допъленн от черни вуздушни отвори и черен дигитален дисплей поставен в горната част на уреда. Той би бил подходящ за всеки дом, независимо от стила на неговия интериор. Практичните му размери го правят подходящ за поставяне във всяко помещение във вашия дом. Влагоабсорбаторът е с капацитет на изсушаване от 10л., и мощност 245W, което го прави изключително ефективен.

Ниските му нива на шум от 46dB гарантират, че уреда няма да смущава спокойствието ви с неприятни шумове по време на своята работа. Капацитетът на водния резервоар е 2л., което позволява по-рядкото му почистване. Освен с перфектни технически характеристики, уреда разпола и с множество модерни технологии – Таймер, Humidity level adjustment, Сензор за влажност, Функция за автоматично размразяване.

Сензорът за влажност, спомага за отчитането на нивата на влага в помещението – когато влагата е сведена до нормално ниско ниво, уреда спира своята работа автоматично. Това спомага както за неговата висока ефективност, така и за енергономичността му. Бюджетен, ефективен и енергономичен – влагоабсорбатор TESY DHF 10 CEL се нарежда в едно от челните места на списъка за най-добри влагоабсорбатори.

3. Влагоабсорбатор Star-Light DHD-2025W

Star-Light DHD-2025WВиж цената за днес

Влагоабсорбатор Star-Light DHD-2025W се предлага с красив и стилен дизайн. Решен в класически бял цвят с черна решетка и контролен панел в черен цвят, поставен в горната част на уреда, той би паснал перфектно във всеки дом, независимо от стила на неговото обзавеждане. Размерите му от 33.5х28.5х54см (ДхШхВ), го правят подходящ за поставяне какво в по-големите, така и в по-малките и практични пространства във вашия дом, като той гарантирано няма да заема много от наличното ви пространство.

Уредът е с капацитет на изсушаване 20л. и поток на въздуха 145 м³/н. Това гарантира неговата високоефективна работа, а ниските му нива на шум от 45dB, позволяват да поставите влагоабсорбатора дори във вашата спалня, като той гарантирано няма да смущава почивката ви с неприятни шумове по време на своята работа. С електрическа консумация от 255W и капацитет на резервоара от 5л., уреда ефективно може да покрие помещения с площ до 45м².

С работен температурен диапазон 30%-80% относителна влажност, уреда ще бъде ефективен дори в помещения, в които нивата на влагата са силно завишени. Освен с перфектни технически характеристики, влагоабсорбатор Star-Light DHD-2025W разполага и с множество модерни функции, които подпомагат неговата високоефективност в работен режим. 

4. Влагоабсорбатор Star-Light DHM-3055W+

Star-Light DHM-3055W+Виж цената за днес

Влагоабсорбатор Star-Light DHM-3055W+ е с модерен дизайн, решен в класически бял цвят с черна рамка и дигитален контролен панел, поставен в горната част на уреда, той би бил подходящ за всеки дом, независимо от неговия интериор. Размерите му от 38.6х26х50см (ДхШхВ), позволяват уреда да бъде поставен както в по-големи, така и в по-малки и практични помещения.

С поток на въздуха от 191 м³/н и капацитет на изсушаване от 30л., уреда може да бъде поставен в помещения до 50м², като ефективността му няма да бъде намалена. Влагоабсорбаторът разполага с 2 степени на скорост, което позволява да регулирате нивото му на работа спрямо вашите лични нужди и предпочитания.

Капацитетът на водния резервоар е 3л. Star-Light DHM-3055W+ разполага с множество модерни технологии – Автоматично изключване, Часовник, Turbo, Автоматично изсушаване, Auto-restart, Индикатор за липса на вода, Постоянен дренаж, Режим изсушаване. 

5. Влагоабсорбатор и пречиствател на въздух Inventor Atmosphere ATM-25L

Inventor Atmosphere ATM-25LВиж цената за днес

Влагоабсорбатор и пречиствател на въздух Inventor Atmosphere е с много стилен дизайн. Решен в черен цвят, с поставени контролни бутони в горната част на уреда, той би паснал във всеки модерно обзаведен дом. С размерите си от 26.5х36х56.9см (ДхШхВ), той е подходящ за поставяне във всеки тип пространства, независимо от тяхната големина.

С капацитет на изсушаване от 25л. и поток на въздух 212 м³/н, уреда е подхидящ както за големи, така и за по-малки и практични пространства, като неговата висока ефективност няма да бъде нарушена. Капацитетът на водния резервоар е 2.9л. Благодарение на 3-те различни степени на скорост, вие можете да нагласите работния режим на вашия уред, спрямо вашите лични предпочитания и нужди.

Inventor Atmosphere разполага и с множество модерни функции – Пречиствател за въздух, HEPA филтър, Автоматично въздушно насочване, Индикатор за качество на въздуха. Високоефективният въздушен HEPA филтър, пречиства циркулиращия въздух от микроби, бактерии, плесени и др., алергени, които могат да причинят редица дихателни проблеми. По този начин, можете да бъдете спокойни, че въздухът във вашия дом ще бъде винаги свеж и чист. 

6. Влагоабсорбатор ARGO PLATINUM 41

ARGO PLATINUM 41Виж цената за днес

Влагоабсорбатор ARGO PLATINUM 41 е с модерен, изчистен дизайн. Решен в класически бял цвят, перфектно допълнен от контролни бутони, поставени в горната част на уреда. Той би бил подходящ за всеки дом, независимо от стила на неговия интериор. Практичните му размери от 22х33.4х50.2см (ДхШхВ), го правят подходящ за поставяне във всяко помещение във вашия дом.

Влагоабсорбаторът е с капацитет на изсушаване от 41л., и мощност 570W, което го прави изключително ефективен. Ниските му нива на шум от 37dB гарантират, че уреда няма да смущава спокойствието ви с неприятни шумове по време на своята работа. Капацитетът на водния резервоар е 7л., което позволява по-рядкото му почистване.

Освен с перфектни технически характеристики, уреда разпола и с множество модерни технологии – Електронно управление, SMART, Функция за изсушаване, Функция автодиагностика, Auto-restart. Тези функции, спомагат както за неговата висока ефективност, така и за енергономичността му. Бюджетен, ефективен и енергономичен – ARGO PLATINUM 41 е един от най-надеждните и добри предложения за влагоабсорбатори на пазара.

Виж още: Най-добрите пречистватели за въздух

Какво е важно да знаете при избора на влагоабсорбатор?

1. Начин на свързване 

Ако използвате влагоабсорбатор с голям капацитет, закупуването на уред, който се свързва чрез маркуч, може да ви спести много работа от ръчното изпомпване на уреда. Ако не можете да намерите уред, който да се свързва с маркуч, потърсете такъв, който има помпа, която да извежда водата до мивка или прозорец. В противен случай, ще трябва ръчно и чество да изхвърляте контейнера с абсорбираната вода.

2. Индикатор за смяна на филтър

Този индикатор е особено полезен, тъй като ви показва кога да почистите филтъра на вашия влагоабсорбатор.

3. Автоматичен режим

Тази функция, позволява на влагоабсорбатора да засече нивото на влагата във въздуха и да се изключи автоматично веднага, след като излишната влага бъде отстранена.

4. Автоматично размразяване 

Тази функция е особено полезна, ако уреда ще бъде поставен в по-хладни помещения. По този начин, няма опасност уреда да замръзне и ще продължава да работи ефективно, дори при по-ниски температури.

5. Енергийна ефективност 

Със сигурност не желаете закупуването на влагоабсорбатор, да повиши сметките ви за електроенергия. За щастие, вече можете да проверите енергийната ефективност на всеки електроуред на етикета, поставен в предната част или на гърба на уреда. Енергийният клас варира от А до D (висока към ниска). Колкото по-висок клас електроуред закупите, толкова по-ниски ще бъдат сметките ви за електрическа енергия за в бъдеще.

Често задавани въпроси

1. От какъв тип влагоабсорбатор имам нужда?

Ако влажността на въздуха е проблем в целия ви дом, може да бъде интегрирана система за контрол на влажността на въздуха в цялото жилище. Ако проблемите ви с влагата във вашия дом са по-скоро сезонни и се ограничават само до някои стаи от вашия дом, то преносимият влагоабсорбатор е най-добрият избор за вас. По-малките влагоабсорбатори са по-бюджетни и са по-лесно преносими.

2. Как да избера влагоабсорбатор с подходящ размер?

Размерът на помещението, в което ще бъде поставен влагоабсорбаторът е от ключово значение. Размерът на уредите е предвиден, спрямо капацитета на влагата, която могат да абсорбират за деня: колкото по-голямо и по-влажно в пространството, толкова по-мощен влагоабсорбатор ще ви бъде необходим.

Например, уред с мощност 70 пинта, може да покрие много силно овлажнено пространство до 25кв.м, или пространство с по-ниска степен на влажност на въздуха до 200кв.м. Имайте предвид, че ако помещението, в което е поставен влагоабсорбатора е по-хладно (например мазе), влагоабсорбаторът ще премахне по-малко количество влага, тъй като по-студеният въздух съдържа по-малко влага, отколкото топлият въздух.

3. Как да се уверя, че влагоабсорбаторът работи ефективно?

Уверете се, че въздушният поток не е ограничен. Някои уреди разполагат с отвори в горната си част, което позволява да бъдат поставени до стената. Други, имат отвори отстрани, което означава, че те не трябва да бъдат поставени плътно до стена, мебели или други предмети, кпоито да въпрепядстват правилното циркулиране на въздушния поток.

Редовно почиствайте въздушния филтър. Влагоабсорбаторът няма да работи толкова ефективно, ако филтърът му е мръсен. Стремете се да почуствате филтъра на поне 2 пъти седмично.

Не забравяйте да изключвате уреда от контакта винаги, когато изпразвате контейнера или почиствате филтъра. По този начин, няма опасност уреда да се повреди или да се намали неговата ефективност в работен процес.

4.5/5 - (2 votes)
Review-bg.com
Logo