Най-Добрите Абсорбатори за 2024

Абсорбаторите са неизменна част от всяко кухненско обзавеждане. Те спомагат въздуха в дома ви да остане свеж, без неприятни миризми, дори когато приготвяте няколко ястия наведнъж. На пазара има множество модели и марки, но въпреки това, някои от тях са неефективни при извеждането на неприятните миризми извън дома ви.

Всеки един от моделите е с уникален дизайн и специфични характеристики, но въпреки това потребителите не винаги знаят кой би бил най-подходящия избор за тях. Именно затова, ние сме събрали някои от най-добрите абсорбатори на пазара, за да можете да изберете точното предложение за вашия дом.

Най-добрите абсорбатори

1. Абсорбатор за вграждане AEG DDE5960B

AEG DDE5960BВиж цената за днес

Абсорбатор за вграждане AEG DDE5960B е с изключително модерен дизайн, решен в черен цвят, като той би паснал перфектно във всяка стилно обзаведена кухня. Вграденият тъч скрийн контролен панел и LED осветление, допринася за перфектния завършек на визията на уреда. Размерите му са: 75.5х90х28см (ВхШхД).

Освен това, абсорбатора разполага с 4 алуминиеви филтъра с карбон, за максимално пречистване на циркулиращия въздух от мазнини и миризми.AEG DDE5960B, работи на базата на двигател, с изключително висока мощност с максимален въздушен поток от 700м³/н и същевременно ниски нива на шум от едва 59dB. 4-те различни нива на мощност, позволяват да контролирате въздушния поток, спрямо вашите лични нужди.

Освен много ефективен, този уред е и много енергономичен с минимално гошино потребление на електрическа енергия от 55 kWh. Модерен, стилен и изключително ефективен абсорбатор за вграждане AEG DDE5960B е един от най-добрите уреди на пазара.

2. Абсорбатор за вграждане Bosch DFS097A50

Bosch DFS097A50Виж цената за днес

Дизайнът на абсорбатор Bosch DFS097A50 е модерен и изчистен. Той е решен в стилен графитено сив цвят с иноксово покритие, като би паснал перфектно във всяка кухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. Уреда е с ширина 90см и диаметър на вентилаторите 12-15см. Това го прави подходящ за поставяне както в по-големи, така и в по-малки и практични кухни.

Абсорбатор за вграждане Bosch DFS097A50 работи на базата на двигател, чиято мощност достига до 146W с максимален въздушен поток 740м³/н. Също така, уреда е с ниски нива на шум от 68 dB, което гарантира, че той няма да ви смущава с неприятни силни шумове по време на своята работа.

Освен много ефективен, абсорбатора е и много енергономичен с изключително ниски разходи за електрическа енергия. Алуминиевите филтри, могат лесно да бъдат свалени и почистени, като могат да бъдат поставени дори в съдомиялна машина, за максимална ефективност и поддръжка. 

3. Абсорбатор за вграждане Electrolux EFP60460OX

Electrolux EFP60460OXВиж цената за днес

Дизайнът на абсорбаторът е семпъл и изчистен. Той е решен в сребрист цвят с телескопичен дизайн, като би паснал във всяка кухня. Размерите на абсорбатора са: 39.5х60х30см с (ВхШхД) с размер на вентилатора от 15см. Electrolux EFP60460OX, разполага с 3 различни степени на мощност, благодарение на които вие можете да контролирате всмукателната му способност спрямо вашите специфични нужди и предпочитания.

Уреда работи на базата на двигател с максимален въздушен поток от 603м³/н. Абсорбаторът разполага с алуминиев филтър с карбон, което позволява лесното му почистване и поддръжка. Освен това, уреда е с изключително ниски нива на шум от 66dB.

Освен много ефективен, този уред е и много енергономичен с гошино потребление на електрическа енергия от 44,1kWh. Всички тези характеристики, правят Electrolux EFP60460OX един от най-добрите абсорбатори за вграждане на пазара.

4. Декоративен абсорбатор за вграждане Whirlpool AKR 037 G BL

Whirlpool AKR 037 G BLВиж цената за днес

Декоративен абсорбатор за вграждане Whirlpool AKR 037 G BL е с изключително модерен дизайн. Решен в класически черен цвят с вграден дигитален дисплей и халогенно осветление, този абсорбатор би бил перфектния завършек на всяка стилно и модерно обзаведена кухня. Размерите му са: 38.160х38 (ВхШхД), което го прави подходящ за монтаж във всеки тип кухни. Whirlpool AKR 037 G BL, като разполага с 3 нива на мощност.

Този двигател е в състояние да развие впечатляваща абсорбционна мощност. Чрез тази мощност и максималния въздушен поток от 647 м³/н уреда може да покрие голяма площ и да острани всички неприятни миризми от помещението.

Освен много ефективен, този уред е и много енергономичен с минимално гошино потребление на електрическа енергия. Алуминиевият филтър се отстранява много лесно и може да се измие дори в съдомиялна, поради което периодичната му подмяна не е необходима. Също така, максималното му ниво на шум е 59dB, което нарежда абсорбатора на едно от челните места в списъка на най-добрите абсорбатори на пазара.

5. Абсорбатор за вграждане Beko HNT61630

Виж цената за днес

Дизайнът на този абсорбатор е изчистен и практичен. Решен в сребрист цвят, той би паснал във всяка кухня, независимо от стила на нейното обзавеждане. Размерите му са: 31х60х30.5см., което го прави лесен за монтиране. Beko HNT61630, работи на базата на двигател, с изключително висока мощност с максимален въздушен поток от 659м³/н и същевременно ниски нива на шум от едва 59dB на максимална степен.

Освен много ефективен, този уред е и много енергономичен с гошино потребление на електрическа енергия от 44 kWh. Освен това, абсорбатора разполага с 2 алуминиеви филтъра, които са лесно сваляеми, като могат да се измият дори в съдомиялна машина, за перфектната поддръжка на вашия домашен електроуред. С мощен двигател, осигуряващ ефективната му работа, модерни технологии и красив дизайн, този уред заема едно от първите места за най-добрите абсорбатори.

6. Декоративен абсорбатор за вграждане AEG DVE5971HG

AEG DVE5971HGВиж цената за днес

Абсорбатор за вграждане AEG DVE5971HG е с изключително модерен дизайн, решен в комбинация от черно и инокс, като той би паснал перфектно във всяка стилно обзаведена кухня. Вграденият тъч скрийн контролен панел, допринася за перфектния завършек на визията на уреда. Размерите му са: 91.5х90х41.8см (ВхШхД) с диаметър на вентилатора 15см.

Освен това, абсорбатора разполага с 3 алуминиеви филтъра с карбон, за максимално пречистване на циркулиращия въздух от мазнини и миризми. AEG DVE5971HG, работи на базата на двигател, с изключително висока мощност с максимален въздушен поток от 700м³/н и същевременно ниски нива на шум от едва 54dB.

Освен много ефективен, този уред е и много енергономичен с минимално гошино потребление на електрическа енергия. Алуминиевият филтър се отстранява много лесно и може да се измие дори в съдомиялна, поради което периодичната му подмяна не е необходима. 

7. Декоративен абсорбатор за вграждане Hansa OKP631TH

Hansa OKP631THВиж цената за днес

Абсорбаторът е с телескопичен дизайн. Той е решен в иноксов цвят и механичен контролен панел. Размерите на уреда са: 53.560х50см (ШхВхД), а размерите му за вграждане са: 91.5х60х50см (ШхВхД) с диаметър на вентилатора 15см и минимална височина на монтиране 65см. Декоративен абсорбатор за вграждане Hansa OKP631TH е оборудван с двигател, с максимален въздушен поток от 571.9 м³/н. Той има 3 степени на мощност, които можете да адаптирате според личните си нужди.

Също така, има и осветителната система, която предлага по-добра видимост на плота. Системата за абсорбиране, улавя парата от зоната за готвене, като задържа мазнините с помощта на алуминиеви филтри, които могат лесно да се свалят и могат да се мият дори в съдомиялна машина.

Освен много ефективен, този уред е и много енергономичен с ниско гошино потребление на електрическа енергия от 118.5 kWh. 

Какво е важно да знаете при избора си на абсорбатор?

1. Канален или циркулационен абсорбатор?

Канален – този тип монтаж, осигурява най-доброто всмукване на въздух за извеждане на неприятните миризми от вашия дом. За да монтирате канален абсорбатор е необходимо да свържете канал от изхода на въздуха на абсорбатора директно към стената, която да го извежда от външната страна.

Рециркулиращ – в този режим, абсорбатора изтегля въздуха от кухнята и премахва мазнините и неприятните миризми чрез специален филтър, като връща пречистения въздух обратно в помещението. Този тип монтаж е сравнително по-лесен, тъй като не е необходимо да се прокарва канал в стената. За да се осигури правилното функциониране на абсорбатора във времето, абсорбатора изисква редовна поддръжка, като подмяна на филтъра за миризми и мазнини (ако филтъра е синтетичен) или редовно измиване на филтъра (ако е метален).

2. Въздушно филтриране

В зависимост от типа момнтаж, абсорбатора активира различни режими за филтриране на въздуха. Абсорбаторите с канален монтаж, извеждат неприятните миризми извън помещението, докато тези, които разполагат с филтри (синтетични или метални), премахват мазнините и миризмите от стаята, като връщат обратно пречистения въздух. Филтрите на абсорбатора, трябва да се почистват минимум веднъж месечно за оптимална работа на уреда.

3. Дистанционни вентилатори

Предимството на дистанционния вентилатор е, че държи на разстояние основния източник на шум от абсорбатора.

Редовен вентилатор – вентилаторът е монтиран извън абсорбатора, но все пак вътре в помещението.

Външен вентилатор – агрегатът на вентилатора не само е разположен извън абсорбатора, но е монтиран от външната страна на къщата (покрив или стена), като е защитен от корпус от неръждаема стомана.

Често задавани въпроси

1. Kaк се монтират абсорбаторите с канален монтаж?

Каналните абсорбатори се извеждат извън помещението чрез метални канали. Необходимият размер се определя от използвания модел и дължината на тръбата.

2. Какво е абсорбатор с рециркулиращ монтаж?

Абсорбаторите, които са проектирани да бъдат с канален монтаж, могат също да бъдат монтирани като рециркулиращи чрез закупуването на комплект части и филтри. Когато абсорбатора е монтиран като рециркулиращ, той извежда въздуха през филтрите навън чрез непрестанна циркулация.

3. Защо вентилаторът на абсорбатора се изключва сам?

Някои абсорбатори разполагат с функции като „Heat Sentry ™“. Тази функция автоматично изключва/включва скоростта на вентилатор, когато отчете прекомерна топлина. Това удължава живота на абсорбатора, като намалява вредните ефекти от високите температури. След като температурата бъде понижена, абсорбаторът ще се изключи или ще се върне към последния си програмиран работен режим.

4. Какъв размер абсорбатор да закупя?

Препоръчваме, когато закупувате абсорбатор за вътрешна употреба, той трябва да бъде с един размер по-голям от размера на плота на котлоните (припокриване на плота за готвене със 7 до 15см. от всяка страна). Например, ако размерът на плота ви за готвене е 70-75см., идеалният размер на абсорбатора трябва да бъде поне 90см.

5. Колко често трябва да почиствам филтрите на абсорбатора?

Aко готвите често, трябва да подменяте филтрите (ако са синтетични) на абсорбатора на всеки 3 до 6 месеца. Филтрите от неръждаема стомана и филтрите от алуминиева мрежа, не е необходимо да се подменят, а да се почистват минимум веднъж седмично.

6. Кой е най-добрият начин за почистване на абсорбатора?

Използвайте топла вода и течен сапун по посока на полиращите линиите на абсорбатора редовно, за да почиствате ефективно външната страна на уреда. Изплакнете добре с чиста вода и подсушете със суха кърпа. Не използвайте груби или абразивни почустващи препарати за почистване на абсорбатора.

 

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo