Как Да Изберем Телевизор 2023

Как да изберем

Как да изберем телевизор за вашите нужди

Как да изберем телевизор днес? Тъй като много модели са достъпни и по-сложни, намирането на идеалния телевизор може да бъде трудно за много потребители.

Телевизионният пазар постоянно се развива. Производителите непрекъснато въвеждат нови технологии, твърдейки, че ще гарантират по-добро качество на изображението. Тази еволюция обаче не облекчава потребителите, когато става въпрос за закупуване на нов телевизор. Ако вземем под внимание и понякога погрешния съвет на служителите в магазините, лесно е да разберем защо много хора намират за трудно да изберат определен модел.

Затова, за да можете да избирате добър телевизор, който пасва идеално на вашите нужди, препоръчваме ви да следвате стъпките по-долу. Разбира се, трябва да споменем, че това ръководство няма да ви каже точно какво е идеалното устройство, но ще ви даде достатъчно подробности, за да можете да направите информиран избор.

Какъв размер телевизор да изберем?

Много хора предпочитат да започнат с определен бюджет. Но телевизорът е много важна инвестиция, поради което наличният бюджет, ще заема второ място. За разлика от мобилните телефони, където е важно да знаете от самото начало колко сте готови да похарчите, за телевизорите ще трябва да разберете точно какво искате. В този случай ние се позоваваме на най-важните детайли и характеристики.

Обикновено размерът на телевизора трябва да се избира на базата на разстоянието, което ще гледате. Твърде малък екран означава, че няма да се наслаждавате на видимото съдържание, а твърде големият екран може да стане тревожен. Основно правило за дисплея е следното: разстоянието между очите и екрана трябва да бъде 1,5 пъти по-голямо от диагонала на екрана.

Как да изберем телевизорПравилото обаче не е такова, което трябва да уважавате със святост. Не всички хора, които остават в рамките на три метра от телевизора, оценяват или позволяват модел с 2-метров екран. Но ако сте фен на модели с големи екрани и имате необходимите ресурси, си струва да се обмисли.

Виж още: Най-добрите телевизори | Телевизори на изплащане | Евтини телевизори | Разпродажба на телевизори |

Най-важните характеристики

Както казах по-рано, как да изберем телевизор зависи (или трябва да зависи от това) какво искате, а не парите, които сте готови да похарчите. След като сте решили за диагонала, трябва да се съсредоточите върху най-важните функции. Искате ли да го монтирате на стената? Тогава по-тънкият модел може да бъде най-доброто решение. Искате ли смарт телевизор? Операционната система webOS 2.0 на LG е една от най-ценните. Също така не трябва да пренебрегвате аспекти като свързаност или тегло.

Свързаността е от особено значение. Телевизорът няма да работи сам и най-добре е да има възможно най-много методи за свързване. С течение на времето можете да свържете конзоли и други устройства, а HDMI и USB портовете ще играят важна роля. HDMI портовете ще се използват за свързване на телевизора към външен аудио / видео източник: DVD, конзола, кабелен декодер, камера, компютър и др. Понастоящем се препоръчва да имате поне два такива порта.

USB входовете са полезни, ако телевизорът ви има вграден адаптер за аудио, фото, видео или видео плейър или за свързване на Wi-Fi адаптер. За да получите най-доброто изживяване, телевизорът трябва да бъде оборудван с поне един USB 2.0 порт, но има някои модели, които също имат USB 3.0 портове.

Как да изберем телевизор – необходимият бюджет

След като зададете желаното от телевизора, можете да зададете бюджет. За устройства като мобилни телефони най-добре е да изберете една, чиято цена е най-близо до максималната, която сте готови да приемете. В случая с телевизорите ситуацията е различна. Телевизор до 1000 лева, може да бъде толкова полезен, колкото и телевизор за 2000 лева, така че е изключително полезно да погледнете внимателно пазара, преди да вземете окончателно решение.

Качество на изображението

Качеството на изображението несъмнено е основното, което интересува средния купувач. Това е и най-трудното нещо, което трябва да се оцени. Как да изберем телевизор, когато не можете да направите точен изглед на качеството на изображението? Както вероятно знаете, това зависи от много фактори, включително осветяването на пространството, в което се намира, и настройките на изображението.

Какво по-малко влияе на качеството, от своя страна, са всички спецификации, включени от производителите. Честотата на обновяване, все по-сложните технологии и ъглите на гледане като цяло ще имат много по-малко въздействие върху опита Ви, отколкото смятате.

Честотата на опресняване, например, би трябвало да е от значение, ако бъдете нарушени от “blur на движение”. Придобиването също ще бъде вдъхновено, ако сте страстни за видеоигрите, тъй като няма да имате проблеми с “входното закъснение”. Последното е мярка за периода от време между изготвянето и показването му на екрана.

Когато става въпрос за резолюция, не се препоръчва да купувате телевизор, който не поддържа Full HD резолюция (1080p). Има много достъпни Full HD модели на пазара, така че няма смисъл да избирате 720p устройство. Вместо това можете да изберете телевизор, с 4K екран. Той има четири пъти повече пиксела от Full HD и по-големи детайли, но разликите в качеството на изображението при такъв модел и 1080p често са трудни за разглеждане.

Защо бихте избрали смарт телевизор?

Гамата от смарт телевизори е по-богата от всякога, като устройствата осигуряват много по-добри резултати от всякога. Едно от основните предимства на смарт телевизорите е, че можете да разглеждате всеки уебсайт, включително тези, които предлагат съдържание и услуги, като видео стрийминг или VOD (видео по поръчка).

Друга интересна и полезна функция на смат телевизорите е достъпът до социалните мрежи. От Facebook, Twitter или Skype можете да се свържете от големия екран на Smart TV, докато се отпускате на дивана във всекидневната.

Също така, повечето Smart телевизори Ви позволяват да синхронизирате вашия смартфон с вашия телевизор, така че можете да изпращате команди директно от любимата си притурка вместо класическото дистанционно. Освен това, почти всеки Smart TV е снабден с Bluetooth или DLNA функция, което позволява да виждате снимки или филми на вашият нов смат телевизор.

Виж телевизори на промоция

4.7/5 - (7 votes)

Lost Password