Как Да Изберем Съдомиялна Машина?

Как да изберем съдомиялна машина

Сравнително нов продукт на пазара, бързо се превърна в надеждна помощ. При най-малко 3 употреби на седмица, съдомиялната машина ви помага, да прекарвате по малко време пред мивката, да спести те много вода и да се уверите, че съдовете се измиват и сушат в перфектни хигиенни и безопасни условия. Това устройство е проектирано така, че наистина да облекчи кръга на съдове в кухнята.

Лесни за използване и висококачествени, с разнообразни програми за миене, съдомиялните машини осигуряват доверие, още при първата употреба. При избор на съдомиялни машини, трябва да имате предвид някои от характеристиките на този продукт. Прочетете информацията в това ръководство за пазаруване и ще получите всички необходими данни, как да изберем съдомиялна машина за вас.

Никога не е било по-лесно да се намери една от най-добрите съдомиялни машини, когато разполагате с интернет. Може да се възползвате от намаленията на цените, безплатната доставка, техническата поддръжка и разбира се, възможността за “възстановяване”, ако не сте 100% доволни от закупения продукт.

Капацитет и размер

Първо, измерете наличното пространство за инсталиране на съдомиялна машина, имайки предвид, че имате нужда от връзка за вода и канализация. Закупете съдомиялна според нуждите си. Ако готвите много, използвате тигани с различни размери, ще ви трябва уред, с доста голям капацитет до 12 комплекта.

Капацитетът за съхранение на съдомиялни машини варира от 6-9 комплекта до 12-13. Освен това много продукти съдържат специални кошници за съдове, чинии, тигани или чаши, така че преценете спецификациите според нуждите на вашия дом.

Продължителност на програмата

Действителното време за измиване трябва да бъде сравнително кратко, или е идеално машината да включва бърза програма, която да измие мръсните чинии само за 30 минути. Тук са и температурните диапазони, специфични за всяка машина, температурата варира в зависимост от използваната програма и степента на замърсяване. Някои съдомиялни достигат до 70 градуса. Колкото по-висока е температурата, толкова по-висока е хигиената.

Консумация

Разход на ток и вода. Добрата съдомиялна машина с клас на енергийна ефективност A + ще трябва да консумира около 1 kwh. Освен това, консумацията на вода не трябва да надвишава 15 литра на цикъл. Повечето производители също са разработили програма Eco Wash, която намалява консумацията на вода и енергия, но увеличава продължителността на програмите.

Безопасност

Повечето производители също така са внедрили система за безопасност, която осигурява защита срещу наводнения по време на работа, но също и в покой, в случай на спад на напрежението. Внимавайте за този детайл, защото никога не знаете кога може да се окаже от съществено значение.

Запознай се с инструкциите за употреба

Разбира се, за да знаете точно как да използвате съдомиялна, е добра идея да прочетете инструкциите, преди да я стартирате. Всеки уред има свой собствен начин на работа с различни температурни програми. Ако се настрои по правилния начин, ще получите отлични резултати.

Преди всичко, преди да поставите чиниите в коша за пране, трябва да ги почистите от останалата храна и едва след това да започнете поставянето им вътре. Като общо правило чашите и тенджерите, трябва да се поставят с лицето надолу, а купите и други извити съдове да се поставят под наклон. Плитките и плоските съдове се поставят в специалните ниши, както и в приборите.

Ако имате по-големи съдове, рафтовете могат да бъдат премахнати или да бъдат адаптирани за поддържане на тави със значителен размер. Най-важното нещо е да не се обединяват съдовете помежду си или пренаселеността, защото водната струя няма да проникне добре сред предметите.

Освен собствения си перилен препарат, съдомиялната използва и разтвор за изплакване, който осигурява блясъка на съдовете, така че съдовете няма да имат повече капки върху тях, когато изсъхнат. Използвайки споменатия разтвор след всяко измиване, имате готови за употреба съдове, без да се налага да инвестирате в специални почистващи продукти. Освен това няма да ви се налага да полагате усилия, за да им дадете блясък, ако това е важно за вас.

Има две прости неща, които трябва да направите, за да поддържате съдомиялната си чиста и ефективна за дълго време: използвате само препоръчаните почистващи препарати, те предпазва съдомиялната от варовикови отлагания, поставя го в специално отделения и трябва да се сменя на всеки няколко месеца; уредът обикновено ви предупреждава, когато го няма.

Освен тези две важни неща, машината трябва да се измие вътре, пръскачките за вода трябва да се поддържат чисти, за да се предотврати блокирането им, а филтрите трябва да се почистят, за да се предотврати запушване. Препоръчва се след употреба да се остави отворена, за да се избегне натрупването на влага и миризми.

5/5 - (1 vote)
Review-bg.com
Logo