Как Да Изберем Климатик?

Как да изберем климатик за вашия дом? Кои са основните характеристики, които трябва да имате предвид при избора на климатик? Прочетете информацията в това ръководство за пазаруване и ще получите всички необходими данни, как да изберем климатик за вас.

Добрият климатик е полезен както в горещите летни дни, така и в прохладните есенни и пролетни дни или дори в студени зимни нощи. Предимството на добрата климатизация е, че можете да го използвате през всички сезони, според вашите нужди: лято, за да се охлади къщата, а зимата, пролетта и есента да се затопли атмосферата и въздуха в къщата.

Изборът на климатик не е много труден, но ако искате да изберете качествен, препоръчително е да обърнете внимание на някои съществени характеристики, които правят разлика между добър климатик и такъв, който не отговаря на вашите нужди.

Виж още: Най-добрите климатици

Как да изберем климатик

Структурирахме информацията по-долу по прост начин, така че лесно да идентифицирате вашите нужди. Да разберете кои са критериите, които влияят върху качеството на условната тревога и лесно да изберете климатикът който е най-добър за вас.

Какво е полезно да се знае за климатик

Има няколко вида климатици. Тъй като нуждите на потребителите са различни, климатиците са успели да подобрят гамата от климатици.

Както бе споменато по-горе, има широк спектър от модели, които отговарят на нуждите на различни категории потребители, модели, които попадат в две основни категории климатици.

Класически климатици

Тази категория включва всички модели климатици, независимо от дизайна, състоящи се от външно тяло и един или повече вътрешни тела. Тези климатици са най-използваните от потребителите, тъй като имат много добра ефективност и широка гама от модели и възможности.

Климатикът се състои от външно тяло, към което е свързано вътрешно тяло и което регулира всички настройки (функции, температура, режим и т.н.) и ви осигурява студен или топъл въздух.

Освен класическите (правоъгълни) модели, които монтирате на стената, сега можете да изберете и по-малко конвенционални модели, като: подови климатици, конзолни, кръгли климатици или квадрати и т.н. Така че, с по-широка гама от модели, възможности за монтаж и размери, как да изберем климатик, който отговаря на организацията и размера на вашия дом.

Климатикът с мулти съдържател се състои от външно тяло, което свързва няколко вътрешни тела (между 1 и 4), които използвате, за да направите желаните настройки и ви осигуряват студен или топъл въздух.

Климатикът с мулти съдържател се препоръчва предимно на тези, които имат къща или многостаен апартамент и се нуждаят от инсталиране на охладителни тела в няколко помещения / помещения в къщата. По този начин, на едно външно тяло, можете да свържете до 4 вътрешни тела, които ще контролирате поотделно и ще ви осигурят студен или горещ източник.

Преносими климатици

  • Мобилни климатици

Има много предимства, които един преносим или мобилен климатик има, включително факта, че той може да бъде преместен с голяма лекота в друга стая в къщата. Казвам доста лесно, защото трябва да знаете, че климатикът не е 100% независим, което е един от недостатъците.

Знам, че има много изисквания и търсения за намиране на мобилен климатик без маркуч или преносим климатик без изпускателна система, но това не е възможно. Защо? Тъй като климатичната система приема външен разряд, като например външните тела към класическите уреди и маркуча на преносимите климатици.

Повечето от тях объркват въздушните охладители (охладители на камери), уредите без компресор и охлаждаща течност и не изискват горещ въздух да бъде изчерпан с мобилен климатик. Предимството на охладителя на помещението или въздушния охладител е, че той не включва изпускателен маркуч и може да бъде инсталиран навсякъде в къщата.

Въпреки това, този въздушен охладител е много по-просто устройство, отколкото климатик с ограничени функции и много нисък капацитет, защото не изисква компресор или охлаждащ агент.

В заключение, какво е преносим или мобилен климатик? Подвижен климатик е устройство, което се формира само от вътрешната единица (без външната) и от изходния маркуч. За разлика от класическия климатик, мобилният климатик може да бъде преместен в няколко части на къщата, при условие, че е поставен до прозорец, за да може изпускателната тръба да бъде свалена отвън.

Изберете правилно BTU на климатика

Най-популярните климатици са 12 000 BTU или 19 000 BTU. Всеки търси климатици с този капацитет за охлаждане, но малцина знаят каква е мощността на климатика и как да го изберем?

Охладителният капацитет на уреда е една от най-важните характеристики, които трябва да имате предвид при избора на климатик. Тя се изразява в BTU / h (British Thermal Unit за час) и представлява единицата за измерване на топлинната мощност (стандарт в Европа за всички климатици).

В зависимост от BTU стойността на климатика, тя ще бъде повече или по-малко ефективна, ще охлажда или няма да охлажда зоната / стаята, където е монтирана и т.н. Но, за да изберете BTU стойността на устройството правилно, трябва да знаете факторите, които влияят на капацитета на охлаждане.

Първо, трябва да вземете под внимание размерите на помещението (обем), в който е монтиран климатика, дали стаята е затворена или отворена, ако помещението и къщата са добре изолирани, остъкленият плот (размер на прозореца) прозорците не поддържат постоянна температура (позволява топлинен поток), ориентацията на помещението (независимо дали е на слънце), броя на хората в къщата или помещението, броя на уредите и др.

Всички тези фактори влияят върху капацитета и ефективността на климатика. Затова е препоръчително винаги да избирате климатик с по-висок охлаждащ капацитет, за да се гарантира неговата ефективност и продължителност във времето.

Технически критерии, които влияят върху избора на климатик

  • Изберете модела, който отговаря на вашите нужди

Изберете подходящия модел, който да отговаря на нуждите ви, размера и дизайна на дома ви и т.н. Той избира между класически моносплит или мулти сплит климатик или мобилен или преносим климатик (както е описано по-горе).

Изберете устройство с по-висока охлаждаща способност

Сега, след като сте научили факторите, които влияят на охлаждащата мощност на климатика, трябва внимателно да изберете стойността на BTU на климатика. Като общо правило: климатик с по-висок охлаждащ капацитет е по-ефективен и по-добър от нисък капацитет, особено в много горещи летни дни.

Като препоръка, за средно 30 кубични метра стая, подходящо изолирана, с нормални прозорци, без много домакински уреди (евентуално телевизор), климатик с 9000 BTU е ефективен. За по-голяма всекидневна се препоръчва климатик с 18 000 BTU, но ако той е отворен и до залата трябва да избере климатик с капацитет на охлаждане над 20000 BTU.

Изберете инверторен климатик

  • Инверторът е най-добрият климатик

Инверторната технология с климатик осигурява по-голяма ефективност и по-ниска консумация на енергия с до 30% в сравнение с предния климатик на инвертора. В заключение, инверторен климатик е много по-добър, по-ефективен, по-ефективен и консумира много по-малко електроенергия от инверторния климатик.

При не-инверторните климатици компресорът винаги работи със същия капацитет, докато климатикът с инверторния компресор работи толкова, колкото е необходимо, за да генерира необходимата температура, за да достигне до потребителските настройки. Така климатиците с инвертори имат не само значително по-ниска консумация, но и са по-трайни и надеждни.

Изберете климатик с енергиен клас A, A +, A ++

Друга особеност, която трябва да имате предвид при избора на добър климатик, е енергийният клас, към който принадлежи. Най-добрите климатизатори са тези с енергиен клас A (A, A +, A ++), защото имат по-ниска консумация на енергия. Колкото по-ниска е класа (B, C, D), толкова по-висока ще бъде вашата фактура.

Изберете климатик с множество функции

Функциите на AC устройството са много важни, защото могат значително да улеснят използването на вашето устройство и да отговорят на нуждите на най-взискателните потребители. Таймерът, за да може да програмира началното и крайното време на уреда, функцията за заспиване, функцията за отопление да използва уреда през зимата, или функцията за изсушаване, за да се подобри комфорта в помещението, са само някои от полезните функции, които добър климатик Той има.

Изберете климатик с качествени филтри

Климатичните филтри са важни елементи и спомагат за поддържане на свеж и чист въздух във вашия дом, с помощта на филтри ще можете да предпазите семейството си от бактерии и алергии.

Сред добрите филтри, които климатикът може да има, е електростатичният филтър, който е от полза за хората с алергична чувствителност, йонизационният филтър, който съхранява прах и микроби във въздуха, и анти-гъбичният филтър, който неутрализира вредните бактерии, които могат форма на каналите на устройството

Изберете климатик, който не създава шум

Климатик, който се побира в 60-65 dB се счита за добър климатик. Колкото по-висока е тази стойност, толкова по-тежък ще бъде климатикът.

Изберете висококачествен климатик

Много е важно да изберете климатик с по-висока гаранция, за да можете да се възползвате от ремонт или подмяна, ако има производствени дефекти. Повечето производители предлагат 2-годишна гаранция, но съществуват обширни гаранции (безплатно или срещу заплащане).

Изберете климатик с инсталация

Инсталирането на климатик е много важна стъпка и трябва да бъде извършено от специалист, който е извършил такава операция. Поради тази причина е препоръчително при закупуване на климатик да поискате да бъде инсталиран (безплатно или срещу заплащане). Има много търговци, които предлагат услугата за инсталиране на своите клиенти.

5/5 - (3 votes)
Review-bg.com
Logo