Как да изберем климатик?

Как да изберем климатик за вашия дом? Кои са основните характеристики, които трябва да имате предвид при избора на климатик? Прочетете информацията в това ръководство за пазаруване и ще получите всички необходими данни, как да изберем климатик за вас.

Добрият климатик е полезен както в горещите летни дни, така и в прохладните есенни и пролетни дни или дори в студени зимни нощи. Предимството на добрата климатизация е, че можете да го използвате през всички сезони, според вашите нужди: лято, за да се охлади къщата, а зимата, пролетта и есента да се затопли атмосферата и въздуха в къщата.

Изборът на климатик не е много труден, но ако искате да изберете качествен, препоръчително е да обърнете внимание на някои съществени характеристики, които правят разлика между добър климатик и такъв, който не отговаря на вашите нужди.

Виж още: Най-Добрите Климатици за 2020

Как да изберем климатик

Структурирахме информацията по-долу по прост начин, така че лесно да идентифицирате вашите нужди. Да разберете кои са критериите, които влияят върху качеството на условната тревога и лесно да изберете климатикът който е най-добър за вас.

Какво е полезно да се знае за климатик

Има няколко вида климатици. Тъй като нуждите на потребителите са различни, климатиците са успели да подобрят гамата от климатици.

Както бе споменато по-горе, има широк спектър от модели, които отговарят на нуждите на различни категории потребители, модели, които попадат в две основни категории климатици.

Класически климатици

Тази категория включва всички модели климатици, независимо от дизайна, състоящи се от външно тяло и един или повече вътрешни тела. Тези климатици са най-използваните от потребителите, тъй като имат много добра ефективност и широка гама от модели и възможности.

Климатикът се състои от външно тяло, към което е свързано вътрешно тяло и което регулира всички настройки (функции, температура, режим и т.н.) и ви осигурява студен или топъл въздух.

Освен класическите (правоъгълни) модели, които монтирате на стената, сега можете да изберете и по-малко конвенционални модели, като: подови климатици, конзолни, кръгли климатици или квадрати и т.н. Така че, с по-широка гама от модели, възможности за монтаж и размери, как да изберем климатик, който отговаря на организацията и размера на вашия дом.

Климатикът с мулти съдържател се състои от външно тяло, което свързва няколко вътрешни тела (между 1 и 4), които използвате, за да направите желаните настройки и ви осигуряват студен или топъл въздух.

Климатикът с мулти съдържател се препоръчва предимно на тези, които имат къща или многостаен апартамент и се нуждаят от инсталиране на охладителни тела в няколко помещения / помещения в къщата. По този начин, на едно външно тяло, можете да свържете до 4 вътрешни тела, които ще контролирате поотделно и ще ви осигурят студен или горещ източник.

Преносими климатици

  • Мобилни климатици

Има много предимства, които един преносим или мобилен климатик има, включително факта, че той може да бъде преместен с голяма лекота в друга стая в къщата. Казвам доста лесно, защото трябва да знаете, че климатикът не е 100% независим, което е един от недостатъците.

Знам, че има много изисквания и търсения за намиране на мобилен климатик без маркуч или преносим климатик без изпускателна система, но това не е възможно. Защо? Тъй като климатичната система приема външен разряд, като например външните тела към класическите уреди и маркуча на преносимите климатици.

Повечето от тях объркват въздушните охладители (охладители на камери), уредите без компресор и охлаждаща течност и не изискват горещ въздух да бъде изчерпан с мобилен климатик. Предимството на охладителя на помещението или въздушния охладител е, че той не включва изпускателен маркуч и може да бъде инсталиран навсякъде в къщата.

Въпреки това, този въздушен охладител е много по-просто устройство, отколкото климатик с ограничени функции и много нисък капацитет, защото не изисква компресор или охлаждащ агент.

В заключение, какво е преносим или мобилен климатик? Подвижен климатик е устройство, което се формира само от вътрешната единица (без външната) и от изходния маркуч. За разлика от класическия климатик, мобилният климатик може да бъде преместен в няколко части на къщата, при условие, че е поставен до прозорец, за да може изпускателната тръба да бъде свалена отвън.

Изберете правилно BTU на климатика

Най-популярните климатици са 12 000 BTU или 19 000 BTU. Всеки търси климатици с този капацитет за охлаждане, но малцина знаят каква е мощността на климатика и как да го изберем?

Охладителният капацитет на уреда е една от най-важните характеристики, които трябва да имате предвид при избора на климатик. Тя се изразява в BTU / h (British Thermal Unit за час) и представлява единицата за измерване на топлинната мощност (стандарт в Европа за всички климатици).

В зависимост от BTU стойността на климатика, тя ще бъде повече или по-малко ефективна, ще охлажда или няма да охлажда зоната / стаята, където е монтирана и т.н. Но, за да изберете BTU стойността на устройството правилно, трябва да знаете факторите, които влияят на капацитета на охлаждане.

Първо, трябва да вземете под внимание размерите на помещението (обем), в който е монтиран климатика, дали стаята е затворена или отворена, ако помещението и къщата са добре изолирани, остъкленият плот (размер на прозореца) прозорците не поддържат постоянна температура (позволява топлинен поток), ориентацията на помещението (независимо дали е на слънце), броя на хората в къщата или помещението, броя на уредите и др.

Всички тези фактори влияят върху капацитета и ефективността на климатика. Затова е препоръчително винаги да избирате климатик с по-висок охлаждащ капацитет, за да се гарантира неговата ефективност и продължителност във времето.

Технически критерии, които влияят върху избора на климатик

  • Изберете модела, който отговаря на вашите нужди

Изберете подходящия модел, който да отговаря на нуждите ви, размера и дизайна на дома ви и т.н. Той избира между класически моносплит или мулти сплит климатик или мобилен или преносим климатик (както е описано по-горе).

Изберете устройство с по-висока охлаждаща способност

Сега, след като сте научили факторите, които влияят на охлаждащата мощност на климатика, трябва внимателно да изберете стойността на BTU на климатика. Като общо правило: климатик с по-висок охлаждащ капацитет е по-ефективен и по-добър от нисък капацитет, особено в много горещи летни дни.

Като препоръка, за средно 30 кубични метра стая, подходящо изолирана, с нормални прозорци, без много домакински уреди (евентуално телевизор), климатик с 9000 BTU е ефективен. За по-голяма всекидневна се препоръчва климатик с 18 000 BTU, но ако той е отворен и до залата трябва да избере климатик с капацитет на охлаждане над 20000 BTU.

Изберете инверторен климатик

  • Инверторът е най-добрият климатик

Инверторната технология с климатик осигурява по-голяма ефективност и по-ниска консумация на енергия с до 30% в сравнение с предния климатик на инвертора. В заключение, инверторен климатик е много по-добър, по-ефективен, по-ефективен и консумира много по-малко електроенергия от инверторния климатик.

При не-инверторните климатици компресорът винаги работи със същия капацитет, докато климатикът с инверторния компресор работи толкова, колкото е необходимо, за да генерира необходимата температура, за да достигне до потребителските настройки. Така климатиците с инвертори имат не само значително по-ниска консумация, но и са по-трайни и надеждни.

Изберете климатик с енергиен клас A, A +, A ++

Друга особеност, която трябва да имате предвид при избора на добър климатик, е енергийният клас, към който принадлежи. Най-добрите климатизатори са тези с енергиен клас A (A, A +, A ++), защото имат по-ниска консумация на енергия. Колкото по-ниска е класа (B, C, D), толкова по-висока ще бъде вашата фактура.

Изберете климатик с множество функции

Функциите на AC устройството са много важни, защото могат значително да улеснят използването на вашето устройство и да отговорят на нуждите на най-взискателните потребители. Таймерът, за да може да програмира началното и крайното време на уреда, функцията за заспиване, функцията за отопление да използва уреда през зимата, или функцията за изсушаване, за да се подобри комфорта в помещението, са само някои от полезните функции, които добър климатик Той има.

Изберете климатик с качествени филтри

Климатичните филтри са важни елементи и спомагат за поддържане на свеж и чист въздух във вашия дом, с помощта на филтри ще можете да предпазите семейството си от бактерии и алергии.

Сред добрите филтри, които климатикът може да има, е електростатичният филтър, който е от полза за хората с алергична чувствителност, йонизационният филтър, който съхранява прах и микроби във въздуха, и анти-гъбичният филтър, който неутрализира вредните бактерии, които могат форма на каналите на устройството

Изберете климатик, който не създава шум

Климатик, който се побира в 60-65 dB се счита за добър климатик. Колкото по-висока е тази стойност, толкова по-тежък ще бъде климатикът.

Изберете висококачествен климатик

Много е важно да изберете климатик с по-висока гаранция, за да можете да се възползвате от ремонт или подмяна, ако има производствени дефекти. Повечето производители предлагат 2-годишна гаранция, но съществуват обширни гаранции (безплатно или срещу заплащане).

Изберете климатик с инсталация

Инсталирането на климатик е много важна стъпка и трябва да бъде извършено от специалист, който е извършил такава операция. Поради тази причина е препоръчително при закупуване на климатик да поискате да бъде инсталиран (безплатно или срещу заплащане). Има много търговци, които предлагат услугата за инсталиране на своите клиенти.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван, задължителните полета са маркирани с *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password